Om ME på God morgen Norge

Standard

Til alle som så på god morgen Norge i dag. Dere fikk sikkert med dere klippet om den ME syke jenta som ble frisk av Lightning process. Lightning process (LP) mot ME er en form for kognitiv terapi. Det er et tredagers kurs til 16000kr hvor deltakerne på slutten av kurset må skrive under på at de er friske. Hvis du ikke kan kalle deg selv frisk i slutten av kurset, er det ifølge kurset din egen feil. Dette har ført til at mange syke som ikke ble friske av kurset går med dårlig samvittighet og noen har til og med prøvd å begå selvmord fordi de i følge kurset «gjør seg selv syke». Det har vært mye debatter rundt LP i det siste og lederen for dette kurset jobber febrilsk med å opprettholde troverdigheten rundt dette kurset som også skal hjelpe folk med å slutte å røyke++ Som nevnt tidligere så er det mange feildiagnoser ute å går når det gjelder ME. Har du riktig diagnose skal det litt til for å bli frisk, og mer enn bare «å tenke seg frisk».

Det er nettopp pga slike kurs som LP at forskningen på ME har stått stille så lenge. Heldigvis foregår det nå et studiet på kreftmedisinen Rituximab mot ME som har vist gode resultater. Så gode resultater at de nå er på siste del av studiet som vil bli publisert høsten 2017. Dette lener mot teorien om at ME er en autoimmun sykdom hvor immunforsvaret angriper seg selv. ME er ikke en psykisk sykdom, det er en fysisk. Jeg kan ikke få sagt det nok. Jeg lever i denne kroppen hver dag med feber, melkesyre, total utmattelse++ hver eneste dag. Dette er ikke noe jeg tenker meg til. Da lyver isåfall febermåleren også. Føler jeg må forsvare sykdommen min hver gang det kommer noe slikt om ME ut i media. Hadde det vært så «lett» hadde jeg vært frisk for lenge siden. Jeg har prøvd det meste inkludert kognitiv terapi. Så min bønn til verden. Legg ned all snakk om ME og kognitiv terapi og la oss bruke mer ressurser på å forske på den egentlige årsaken som er fysisk!

7 kommentarer om “Om ME på God morgen Norge

 1. Børge Randal

  Kunne det kanskje tenkes at ME har sin opprinnelse i en langvarig kronisk bakteriell infeksjon? Me , ALS, MS og Fibromyalgi er alle diagnosesykdommer gitt av Helsevesenet basert på diagnostiske tilstander og er alle sykdommer med såkalt «ukjent opphav»! Selv fikk jeg diagnosen av Randi Eikeland over telefonen basert på mine symptomer. På tross av min forklarende sykdomshistorie med «Bulls eyes rysh» og det faktum at jeg har levende bevis på video av hva som fantes av buktende spioriketer og andre co infeksjoner som Bartonella og Babesia inne i de røde blodcellene mine, ble det ikke tatt til etterretning!??
  Jeg satt sammen med medpasienter hos Luneng på 15 ukers IV kur som alle hadde diagnoser nevnt ovenfor. Felles for de fleste av oss var at de av oss som hadde mørkefelts mikroskopi i fra det private alternativet, hadde alle sammenfallende blodbilde! Vedr. forskningen med kreftmedisin mot Lyme, er dette blitt utprøvet og funnet effektivt i en rekke tilfeller. Sytostatika dreper ikke bare kreftceller, men også bakterier! I avdøde ME pasienter har man funnet Spiroketer i hjernen; noe som underbygger min påstand!
  Bli kvitt Babesiaen først, så forsvinner «tannverken» i ledd og muskler; selv får jeg «akutt» melkesyresmerter bare av å knyte skoene eller gå tre høydemetere i trapper! Når de røde blodcellene er spekket med Babesia bakterier som hindrer normalt oksygen opptak, dannes melksyre som allerede er på et høyt nivå i ledd og muskulatur hvor bakteriene trives best i surt miljø. Prøv Urbase pulver på helsekosten og kryss en hel sitron i et ølglass med vann to ganger om dagen for de toks! Fikk du ikke Malarone eller Mephrone av Kleman? Jeg tror Babasia infeksjonen lager mest trøbbel(smerter) for oss!
  Jeg har nå fått time i Januar neste år! Hvordan var din erfaring med Kleman?
  Vennlig hilsen Børge

  • Tenker det samme som deg Børge. At min ME har opphav i ubehandlede infeksjoner som borrelia og co. Etter å ha gått på hestekurene til Klemann i 8 mnd, 2 mnd ab fra tidligere og urtebehandling i til sammen 2 år sier blodprøvene nå at jeg er borreliosefri. Jeg går til en lege som kan borrelia og fått beskjed om at det ikke er borrelia som plager meg lengre, men andre årsaker. Skal ikke se bort ifra at det å ha gått med ubehandlede infeksjoner i så lang tid kan ha satt sine spor. Det er derfor jeg mistenker at jeg nå har en autoimmun sykdom (ME). Dette kunne heller ikke borreliose legen utelukke. Det var han som tok meg av ab fra Klemann. Erfaringene fra Klemann var gode. Jeg ble tatt godt vare på og ble godt opplyst. Eneste jeg kan sette fingern på som ikke var så bra var at jeg skulle ønske behandlingen var mer tilpasset pasienten. Vi veier forskjellig, er forskjellig skjønn og har forskjellig tålegrense. Jeg skulle ønske behandlingen var mer tilpasset meg, for det ble alt for mye medisiner for kroppen min og jeg ble utrolig dårlig. Der tror jeg Norsk borreliose senter gjorde en mye bedre jobb med å tilpasse behandlingen til hver enkelt pasient. Jeg skulle også ønske at oppfølgingen var bedre når jeg kom hjem og at jeg fikk mer utfyllende svar per mail. Bortsett fra det er jeg fornøyd. Masse lykke til med oppholdet i Tyskland og god bedring! 🙂 Krysser fingrene for deg!

 2. Børge Randal

  Hei igjen og takk for kommentarer. Jeg har fått den forståelsen at Kleman gir bedre individuell behandling enn feks. Augsburg.. basert på hvilke coinfeksjoner man har. Min erfaring hos Luneng var motsatt..Under IV fikk jeg kun 4g cefraxon hver dag. Jeg burde hatt kombinasjons behandling!
  Jeg avsluttet behandlingen dessverre for tidlig etter bare 15 uker da jeg følte meg symptomfri og det tok kun 4 uker for symptomene å vende ttilbake. Det var på vårparten 2011. Siden har jeg greid å bli symptomfri flere ganger med AB etter langvarige bronkitt og bihulebetennelser. Det ble aldri en varig løsning. Salt og C ble jeg symptomfri på etter bare en måned, men måtte avbryte pga stigendee blodtrykk, men kan bekrefte at det virker!😨
  At ďu fremdeles har symptomer når blodprøvene dine viser at du er «frisk» sier meg noe annet!
  Jeg anbefaler deg, om du ikke har gjort det, om å kontakte Jan Bjerke, Biotec på Kløfta. Han tar mørkefeltsmikroskopi av blodet ditt og du får fastslått om du fremdeles har bakteriene i blodet ditt; fine, klare videosnutter av funnene får du tilbake med påskrift av Bela Bozsik! Jeg tror mer på leger som har forsket på emnet i snart 30 år enn norske forståsegpåere! Dessverre godtar ikke det norske helsevesenet i sin uvitenhet mikroskopi funn! Jeg har flere korrespondanser med Lunke i HDIR og sendt ham alle videoene med levene funn han ikke besvarer! Svar brevene jeg fikk bla ifra
  Bredo Knudtsen, lege og selv tidligere pasient hos Luneng, på AB over ett år og ble frisk kan jeg sende deg om du har interresse. Det hele burde vært gjenstand for rettslig forfølgelse! Jobber med saken! Ring Jan, så får du visshet! Her hjemme kan legene dessverre alt for lite! Melkesyresmertene dine sier meg at blodparasittene fremdeles er til stede!

  Børge

  • Takk for tips 🙂 Er midt i et behandlingsopplegg nå fra legen jeg går hos. Har tillitt til denne legen og håper han får meg i mål på den ene eller andre måten. Syns det er greit å forholde seg til en ting av gangen. Får se om jeg heller velge å mikroskopere blodet hvis ting skulle stagnere. Send meg gjerne brevene, det er av interesse 🙂 Hvem er Jan? Leit å høre at du har opplevd flere tilbakefall. Håper det hjelper å komme til Klemann. Kanskje får du time tidligere hvis du sier at du kan komme ved eventuelle avbestillinger? Det gjorde jeg og fikk time før. Mener ikke å kritisere Klemann, bare følte det ble litt for mye på engang. 6 forskjellige type medisiner kan bli litt i overkant for en allerede svekket kropp. Skulle bare ønske jeg kunne tatt det litt roligere. Ønsker deg god bedring og håper sommeren gjør deg godt! Takk for at du leste blogg innlegget mitt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s