Take a bite out of lyme!

Standard

1 mars gikk startskuddet for Lyme Disease challenge. Dette er en challenge på lik linje med icebucket challenge hvor man skulle helle en iskald bøtte med vann over hodet for ALS saken, filme det og utfordre tre personer videre til å ta utfordringen. Dette for å sette fokus på ALS. Denne gangen er det borreliose som står for tur. Utfordringen vil foregå frem til sommeren og vil gå ut på å ta en bit av en lime. Det ligger et ordspill i utfordringen. Lime=lyme (borreliose). Jeg håper det vil bli så stort at alle til slutt vet hva det vil si å «take a bite out of lyme». Legger ved min utfordring under.

Jeg utfordrer Hanne Kallevik, Stellita Therese og Veronica Zimmer til å Take A Bite Out of Lyme Disease! Jeg håper dere vil stå sammen med meg i denne utfordringen.

Det tok 13 år, 6 leger, eks antall spesialister og over 100 legebesøk før jeg ble testet for Lyme disease (borreliose) og fikk begynt behandlingen som har kostet meg, familie og venner fler hundre tusen. Vil DU bruke et øyeblikk av tiden din til å hjelpe meg å spre kunnskap om denne sykdommen for å bedre diagnose og behandlings muligheter for Lyme disease (borreliose) pasienter?

Er du med? Ta en lime. Post et bilde eller en video av deg selv mens du tar en bit av en lime på facebook, twitter, instagram eller blogg og fortell/skriv at du gjør det for borreliose saken. Tagg deretter 3 venner og be de om å gjøre det samme.

Lyme er det engelske og internasjonale navnet på borreliose.
Du finner mer informasjon på: http://lymediseasechallenge.org/join-lyme-disease-challenge/

Vi trodde at borreliose var vanskelig å få og lett å behandle, men nå vet vi at det er motsatt. Borreliose er den raskest voksende sykdommen i verden. De fleste pasienter som får behandling i Norge, blir ikke friske. Ifølge Johns Hopkins nylig publiserte studie hadde 63% av pasientene fortsatt helseproblemer etter IDSAs anbefalte 2 til 4 uker med antibiotika behandling.

I 2013 oppdaterte CDC i USA tallet på nye borreliose tilfeller fra 30 000 til 300 000! I Norge påstås det at det er 280 nye tilfeller hvert år, mens i Danmark og Sverige er det flere tusen. Det henger ikke på greip.

Så da sitter vi her med en grusom og undervurdert sykdom som etterligner flere andre sykdommer som ALS, raumatisme, ME, MS, parkinson og alzheimer for å nevne noen.

Pasienter over hele verden jobber med å øke kunnskapen rundt borreliose. Vi håper å normalisere sykdommen så leger vil vurdere borreliose først istedenfor sist hos pasienter med uforklarlige sykdommer.

Ønsker dere å donere et lite beløp. Støtt Norvect konferansen 2015 som er en konferanse med formål å spre kunnskap om borreliose. Støtt ved å skrive: norvect + beløp til 26128. Dette er ikke et must. Det viktigste er at dere er med å sprer budskapet 🙂

Takk for at du tar en «bite out of lyme disease!» 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s