Alternativ medisin og behandling, friend or foe?

Standard

Hva er egentlig alternativ medisin og hvorfor har det blitt et så negativt lada ord? Før jeg begynte på denne reisen så så jeg for meg alternativ medisin som noe hokus pokus. Røkelse, tryllestaver og en god del placebo effekt. Nå som jeg har vært på denne reisen en stund er bilde blitt ganske forandret. Jeg vil til og med gå så lang og si at takket være alternativ medisin har jeg ikke blitt verre. Før jeg fikk vite at jeg hadde borrelia og co-infeksjoner ble jeg progredierende dårligere. Og det i et voldsomt tempo. Jeg kunne kjenne hvordan jeg ble verre og verre fra måned til måned. Nye symptomer oppstod og kroppen ble svakere og svakere. Så begynte jeg på Cowden protokollen som er urtemedisiner fra sør Amerika. Dette fikk jeg anbefalt av en noe alternativ lege i Norge. Disse urtene har blitt brukt i årtier av de som bor i Sør Amerika og jeg har en kamerat fra Ecuador som kjenner godt til disse urtene. Jeg gikk inn i det med åpent sinn, men også med et kritisk øye. Jeg har lært at man skal ikke ta alt for god fisk.

Behandlingen fjernet hjernetåka mi, noe som var et av mine verste symptomer på den tiden. Den stoppet også opp sykdomsforverringen og gjorde at jeg heller ble på stedet hvil. Dessverre ble jeg ikke frisk, men jeg har hørt at kroppen bruker lenger tid på å bli frisk med urter. Dette er også en mer skånsom måte å bli frisk på, da den ikke skader kroppens tarmflora eller senker immunforsvaret slik som antibiotika gjør. Jeg er nå tom for denne medisinen og kjenner på at jeg er litt redd for at sykdommen skal forverre seg når jeg ikke går på noe som holder den i sjakk. Heldigvis er Tyskland rett rundt hjørnet.

Når urtemedisin funker hvorfor er da folk så negative til det? Alternativ medisin var den originale medisinen og har blitt brukt av mennesker i tusenvis av år. Kjemisk medisin har derimot bare blitt brukt i ca 100 år. Dessverre er man ofte skeptisk til alt som det ikke er forsket på eller som fremstår som ukjent. Forskning er dyrt, krever tid og kompetanse. Derfor faller mange av de effektive og naturlige behandlingsmetodene bort og havner i sekken alternativ behandling. Antibiotika mot borreliose blir også sett på som alternativ behandling. Grunnen til dette er at det ikke er forsket nok i Norge og fordi de som har forsket på dette ikke har kompetansen.

Jeg tror på en helhetlig behandling hvor man tar i bruk moderne medisin sammen med alternativ medisin. Et eksempel på dette er at cowden er god på å fjerne borrelia, men ikke så god på å fjerne co-infeksjoner noe antibiotika derimot gjør. Det er også viktig å styrke immunforsvaret ved å spise sunne helsefremmende råvarer, detoxe og drikke mye vann for å bli kvitt opphopning av avfallsstoffer, meditere og hvile slik at kroppen kan restituere seg, men samtidig være i rolig aktivitet. Om jeg har rett og dette funker vil tiden vise.

Visste du at urten Artemisia er førstevalget til legene når de skal behandle malaria, og at papayakjerner fjerner parasitter i magen bedre enn andre antiparasitt midler? Så da er det kanskje ikke så dumt å tenke seg om to ganger før man avfeier alternativ medisin helt. Jeg sier ikke at man ikke skal være kritisk. Det finne mange der ute som vil tjene penger på å lure deg, men hver åpen og nysgjerrig. Det skader ikke og kan til og med gi deg bedre helse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s